Ippon Trophy Antwerp U18

Op 20 mei was Herentals het strijdtoneel voor de Ippon Trophy van Antwerpen. Onze judoclub zakte af met 3 heren U18 ( Junior, Seppe en Jörg).

Seppe wist in zijn poule (cat. -60kg) 2 wedstrijden met mooi judo te winnen. Zijn derde wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in de vanuit Ierland afgezakte Vaniukevich.

Door zijn tweede plaats in de poule mocht hij kampen in het verdere verloop van de wedstrijd. Daar verloor hij echter waardoor zijn kansen op verder doorstoten in de wedstrijd weg waren.

Seppe heeft die dag zeer goed gevochten, mooi judo laten zien. Ook heeft hij bewezen dat hij als eerstejaars U18 zeker zijn mannetje kan staan tussen de “grote” jongens.

Jörg (cat. -55kg) had vandaag veel moeite. Hij geraakte duidelijk niet in zijn wedstrijdritme. Ook het gebrek aan conditie speelde hem vele parten. Hij verloor zijn wedstrijden in de poule waardoor zijn toernooi vroegtijdig afgesloten werd.

Junior (cat. -66kg) begon sterk aan zijn poule, tweemaal winst en eenmaal verlies waardoor hij als tweede in zijn poule door kon stoten naar de volgende ronde.

Junior won in de eerste ronde verrassend van Karamat (deze had voordien sterk en flitsend judo laten zien). De volgende ronde moest Junior verder kampen tegen de bekende Robin De Laat. Deze match verloor hij jammer genoeg veel te snel.

De Laat stootte echter door naar de finale waardoor Junior mocht herkansen richting de derde plaats. Daar verloor hij vlak voor de wedstrijd voor rond. Een kleine teleurstelling toch, alhoewel hij sterk en mooi judo had laten zien.

 

 

Advertenties