Jeroen 5e op Junior European Championships te Sofia, Bulgarije!

Op 14 september vond het EK U21 plaats in het prachtige Sofia te Bulgarije. Het decor om een van onze internationale talenten aan het werk te kunnen zien.

Jeroen mocht aan de slag met de 33 beste judoka’s van Europa in de categorie -73 kg. Hij had het geluk onmiddellijk in de 2e ronde te starten na uitgeloot te zijn in ronde 1. In  zijn eerste wedstrijd toonde Jeroen fris en gevarieerd judo en wist zo te winnen van de  Fransman Letouze die geen antwoord vond op het judo van onze clubgenoot.  In de 2e wedstrijd, en dus de 3e ronde, kon Jeroen na een uitputtingsslag tegen de Witrus Kruphan in de golden score met Juji Gatamé het laken naar zich toe trekken. Winst en op naar de kwart finale!

De voorgaande matchen hadden hun tol geëist en dit was te merken in de volgende kamp in de kwart finale. Jeroen vond moeilijk zijn controle en slaagde er niet echt in zijn kumi kata op te dringen aan de Israeli Gemer. Na een aanval van de Israeli kon Jeroen echter goed volgen en de 2e maal  Juji Gatamé was een feit voor onze clubgenoot.  De volgende ronden kon voor Jeroen het gevecht voor de prijzen beginnen. Een podiumplaats leek realistisch.

In de halve finale ontmoette Jeroen de Portugees Fernando. Wanneer Fernando even aarzelde in een schouderworp voelde Jeroen de mogelijkheid om naar zijn ondertussen vertrouwde Juji Gatamé over te gaan. Helaas kon Jeroen de armklem niet inzetten omdat op dit moment de Portugees verrassend zijn worp terug inzette. Jeroen verloor zijn match met Ippon en werd doorverwezen naar de herkansingen waar hem een gevecht om het brons tegen de Italiaan Esposito wachtte.

De kamp om het brons gaf initieel een mooi gelijk opgaande wedstrijd. De Italiaan kon echter zijn strategie en zijn afwachtende houding beter verbergen voor de scheidsrechter en dwong zo Jeroen een 2e shido in ontvangst te nemen voor passief judo. Enkele seconden later volgde dan de anticlimax. Jeroen verloor zijn wedstrijd met Ippon en speelde de bronzen medaille kwijt.

Jeroen mag echter in dit toernooi terecht fier van de mat stappen met opgeheven hoofd. Vergeet niet dat Jeroen een rustigere periode kende op het internationale toneel en nu op dit hoog niveau laat zien dat hij er thuis hoort. Dan kan je enkel zeer tevreden zijn met dit niveau van judo op zo’n hoogwaardig toernooi…TOP!

 

5e Jeroen Casse

Dikke proficiat!